De doorbraak van ‘Netflix and chill’ in 2015: hoe een simpele frase de wereld veroverde

In 2015 kwam er een nieuwe trend op het gebied van daten en relaxen: ‘Netflix and chill’. Deze simpele frase, die oorspronkelijk bedoeld was als een onschuldige manier om een filmavondje thuis voor te stellen, nam al snel een geheel eigen leven aan. Het werd dé manier om een avondje door te brengen met je geliefde, maar ook een meme die op humoristische wijze door het internet werd verspreid. Met emoticons zoals 😏🍿🎬 en 😏🛋️🍿 werd ‘Netflix and chill’ een begrip dat niet meer weg te denken was uit onze cultuur.

De populariteit van ‘Netflix and chill’

Wat maakte ‘Netflix and chill’ zo populair? Het was waarschijnlijk de combinatie van de bekende streamingdienst Netflix, die in die tijd steeds meer aan populariteit won, en het feit dat het een relaxte en informele manier was om tijd door te brengen met iemand anders. Het idee van een avondje films kijken en samen op de bank hangen sprak veel mensen aan, en ‘Netflix and chill’ werd al snel dé manier om een date voor te stellen.

De memecultuur rondom ‘Netflix and chill’

Naast de romantische connotaties van ‘Netflix and chill’ ontstond er al snel een hele memecultuur rondom deze frase. Op social media werden grappige en soms zelfs ondeugende memes gedeeld, waarbij de uitdrukking werd gebruikt in allerlei situaties. Van memes met dubbelzinnige boodschappen tot memes over hoe moeilijk het soms kan zijn om daadwerkelijk een film te kijken tijdens ‘Netflix and chill’, de creativiteit kende geen grenzen.

De impact van ‘Netflix and chill’

De impact van ‘Netflix and chill’ reikte verder dan alleen de wereld van het daten en de memes. Het werd een symbool voor de manier waarop we met elkaar omgaan in de moderne samenleving: informeel, relaxt en met een vleugje humor. Het liet zien dat het oké is om niet altijd alles serieus te nemen en gewoon lekker te genieten van het moment.

Kortom, ‘Netflix and chill’ bracht wat luchtigheid en plezier in ons leven in 2015 en heeft sindsdien een speciaal plekje veroverd in ons collectief geheugen. Dus trek je favoriete serie maar aan, pak een bak popcorn erbij en geniet van een heerlijke avond ‘Netflix and chill’! 😏🍿🎬


2015