De spectaculaire comeback van Psy’s ‘Gangnam Style’ in 2012: hoe een viral hit de wereld veroverde

🎉 In 2012 gebeurde er iets magisch in de muziekwereld. Een relatief onbekende Zuid-Koreaanse artiest genaamd Psy bracht een nummer uit genaamd ‘Gangnam Style’. Dit nummer zou de wereld veroveren en een fenomeen worden dat nog jarenlang bekend zou blijven.

De geboorte van een viral hit

🚀 ‘Gangnam Style’ werd al snel een hit in Zuid-Korea, maar het was pas toen de bijbehorende videoclip werd uitgebracht dat de hele wereld werd veroverd. De catchy melodie, de typische dansmoves en de humoristische videoclip maakten van ‘Gangnam Style’ een ongeëvenaard succes.

Wereldwijde bekendheid

🌎 Binnen enkele weken na de release van de videoclip begon ‘Gangnam Style’ viraal te gaan over de hele wereld. Mensen van alle leeftijden en nationaliteiten begonnen de dansmoves na te doen en het nummer werd overal gedraaid, van radiozenders tot feestjes.

Een ongekende comeback

💥 Na een periode van relatieve stilte leek het erop dat ‘Gangnam Style’ langzaam in de vergetelheid zou raken. Maar tot ieders verbazing maakte het nummer in 2019 een spectaculaire comeback. Psy trad op tijdens verschillende evenementen en ‘Gangnam Style’ werd opnieuw een wereldwijde hit.

De blijvende invloed

🌟 Zelfs jaren na de release van ‘Gangnam Style’ blijft het nummer een icoon in de muziekgeschiedenis. Psy heeft bewezen dat een viral hit niet zomaar een eendagsvlieg hoeft te zijn, maar dat het een blijvende impact kan hebben op de wereldwijde muziekindustrie.


2012